Vakantiegangers snappen oranje reisadvies voor Kroatië niet

Het oranje reisadvies vanuit de Nederlandse overheid voor het reizen naar Kroatië kan niet op erg veel begrip rekenen bij vakantiegangers. Veel vakantiegangers die op dit moment in Kroatië aan het vakantievieren zijn snappen er helemaal niks van, er is namelijk niets aan de hand. Maar ook mensen die nog een vakantie geboekt hebben naar Kroatië en binnenkort vertrekken vinden het nieuwe reisadvies erg vreemd.

Gehele land op oranje

Het onbegrip bij vakantiegangers komt vooral voort uit de beslissing dat het oranje reisadvies voor het gehele land is gaan gelden. Op sommige plekken komt op dit moment geen enkel geval van corona voor en mensen vinden het daarom ook vreemd dat zij te maken krijgen met extra maatregelen. Wanneer je namelijk op vakantie bent in Kroatië of nog op vakantie gaat wanneer het reisadvies oranje is, dan moet je je vakantie afbreken, twee weken in thuisquarantaine of omboeken.

Coronamaatregelen in Kroatië

In Kroatië zelfs zijn op dit moment geen vergaande maatregelen. De enige maatregel die het land op dit moment heeft is dat mensen verplicht zijn om in alle openbare gebouwen een mondkapje te dragen. Ook in het openbaarvervoer is het dragen van een mondkapje verplicht. Ook heeft het land op dit moment een verbod op het vormen van groepen groter dan 100 personen. Om toegang tot het land te krijgen zijn er op dit moment geen extra documenten nodig, het staat iedereen vrij om in en uit te reizen. 

"Iedereen wist dat dit kon gebeuren"

De Nederlande overheid geeft met een oranje reisadvies aan dat alleen zeer noodzakelijke reizen naar het land nog toegestaan zijn. Toerisme valt niet onder noodzakelijke reizen en is dus niet langer toegestaan. De basis voor het advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken komt bij het RIVM vandaan. Het ministerie snapt de boosheid van de mensen niet. In juni zijn mensen namelijk al door de Minister President gewaarschuwd voor het feit dat sommige landen wellicht weer een negatief reisadvies zouden gaan krijgen.