Top 5 Europese vakantiebestemmingen

Kijk jij ook uit naar de komende vakantieperiode? Nederlandse vakantiegangers trekken normaliter massaal naar het buitenland. De een kiest voor een vakantie naar de Turkse kust, de ander zoekt het noordelijker in Scandinavië of bijvoorbeeld de Baltische staten. Wat is jouw favoriete vakantiebestemming binnen Europa? In dit artikel zetten we vijf voorbeelden van populaire landen voor je op een rijtje.

1: Frankrijk

Met stip op één staat Frankrijk! Dit vakantieland behoort al jaren tot de favoriete vakantiebestemming van duizenden Nederlanders. Niet zonder reden, want het land is goed te bereiken vanuit Nederland en biedt daarbij vrijwel iedere zomer een garantie op mooi weer. Ook voor een korte vakantieperiode in het voorjaar is Frankrijk een geschikte bestemming. Reis bijvoorbeeld naar Normandië, waar je prachtig kunt wandelen!

2: Spanje

Iets zuidelijker dan Frankrijk ligt Spanje, met recht de nummer twee uit dit lijstje. Spanje is iets verder rijden, maar nog steeds goed bereikbaar voor vakanties van minimaal tweeënhalf of drie weken. Het land kent een hele fijne, vriendelijke bevolking en heeft daarbij tal van mooie plaatsen te bieden. Denk niet alleen aan Madrid en Barcelona, maar ook aan Valencia, Malaga en bijvoorbeeld Sevilla.

3: België

Zoek je een vakantiebestemming dichter in de buurt van Nederland? Kies in dat geval voor België! Reis naar steden als Gent, Brussel of Antwerpen en geniet hier van een typische Belgische wafel. Ook een lekker Belgisch patatje mag tijdens je vakantie niet ontbreken. België heeft naast prachtige steden veel natuur te bieden. Neem je fiets mee, of trek je wandelschoenen aan om deze natuur te gaan verkennen!

4: Turkije

Turkije heeft met veel Nederlandse toeristen een haat-liefdeverhouding. De een vindt het heerlijk om te genieten van de luxe en het comfort aan de Turkse Riviera. Geniet van de warme zon, het royale buffet en de stijlvolle hotels. Voor de ander is het hier veel te druk! Trek je van de Riviera weg, dan heeft Turkije je mooie plaatsen te bieden. Bezoek steden als Istanbul en Ankara.

5: Griekenland

Wil je verzekerd zijn van mooi weer tijdens je vakantie? Kies in dat geval voor een tripje naar Griekenland! Het land met de witte huisjes en blauwe daken heeft je ontzettend veel te bieden. Maak een rondvaart langs de verschillende eilanden, of snuif cultuur op in de Griekse hoofdstad Athene.