Richard-Branson wil van Virgin Atlantic af

Luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic staat te koop. De steenrijke ondernemer Richard Branson is voor de helft eigenaar van deze luchtvaartmaatschappij en heeft nu de beslissing genomen om de maatschappij te koop te zetten. 

Geen verrassing

Het is geen verrassing dat Richard Branson de luchtvaartmaatschappij te koop zet. Eerder deed de steenrijke ondernemer namelijk al een verzoek van 570 miljoen euro financiële ondersteuning bij de Britse regering. Deze weigerde echter om de luchtvaartmaatschappij in de caronacrisis bij te staan en het bedrijf te helpen met ruim 570 miljoen euro. In eerste instantie was het de bedoeling van de ondernemer om het bedrijf tot eind mei de tijd te geven om weer op de been te komen. Nu de Britse regering hier niet aan mee wil werken is de ondernemer bang dat er geen hervormingen kunnen worden doorgevoerd. Een andere mogelijkheid dan luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic te koop te zetten en te zorgen voor nieuwe investeerders is er in dat geval niet.

Veel interesse in Virgin Atlantic

Volgens bronnen rondom Virgin Atlantic is er veel interesse in een eventuele overname van de luchtvaartmaatschappij. Op het moment van schrijven zouden er al ruim 50 potentiële investeerders hebben geïnformeerd naar de overnamevoorwaarden. Onder deze 50 potentiële investeerders zitten volgens de bronnen ongeveer een handvol serieuze partijen.  De overname zou voor eind mei rond moeten zijn. 

Over Virgin Atlantic

De luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic voert langeafstandsvluchten uit tussen Londen en Noord-Amerika, de Caraïben, Afrika, Azië en Australië. De basis van Virgin Atlantic is Londen Heathrow (LHR). Naast de basis heeft de luchtvaartmaatschappij nog een hub op Londen Gatwick en Manchester Airport. De luchtvaartmatschappij is sinds 1984 in het bezit van  Richard Branson. Met een vloot van 39 toestellen weet Virgin Atlantic een omzet van gemiddeld € 3,1 miljard te draaien.