Makkelijk andere mensen leren kennen op reis doe je zo!

In je eentje aan een lange reis beginnen is tegenwoordig helemaal zo gek nog niet. Je hebt de luxe om de route van je reis helemaal zelf te bepalen, bent niet afhankelijk van vrienden of een partner, enzovoorts. Daarbij kun je onderweg nieuwe mensen leren kennen! Zo begin je de reis wellicht in je eentje, maar eindig je samen met anderen. In dit artikel geven we je een aantal handige tips, die je helpen om snel contact te leggen met andere reizigers. Waar vind je deze reizigers? Hoe voorkom je dat je het derde wiel aan de wagen wordt bij een stelletje? Enzovoorts.

Tip: zeker bij activiteiten in het buitenland is het soms goedkoper, om dit samen met anderen te boeken. Het is daarom handig om een aantal contacten te hebben!

Hostels zijn de ideale plek om mensen te leren kennen

Een van de beste plekken om nieuwe contacten op te doen, is het hostel. Zeker in Aziatische landen zitten deze hostels vol met backpackers, die vaak in hun eentje of met z’n tweeën reizen. Doordat je bij een hostel geen eigen kamer hebt, zal je al snel nieuwe mensen ontmoeten. Stel jezelf eens voor en drink samen een drankje aan de bar van het hostel! Ook het spelen van een spelletje valt vaak goed in de smaak.

Spreek mensen aan in de bus of het vliegtuig

Niet alleen het hostel is een zeer geschikte plek voor het opdoen van nieuwe contacten. Ook in de bus of het vliegtuig heb je de mogelijkheid nieuwe mensen te leren kennen. Spreek de mensen naast je eens aan en informeer welke eindbestemming zij hebben. Wellicht kunnen jullie een stukje samen reizen! Tijdens de reis heb je voldoende tijd om elkaar beter te leren kennen.

Maak gebruik van apps om mensen te ontmoeten

Wist je dat er verschillende apps zijn, die zich richten op het verbinden van reizigers? Zo hoef je jezelf nooit eenzaam te voelen. Leer nieuwe mensen kennen via deze apps en spreek af om samen wat te gaan drinken. Tinder kan hier een voorbeeld van zijn, maar je vindt ook verschillende andere apps!