Een nieuwe zwembroek kopen: welk model past bij mij? 

Een zwembroek moet vooral lekker zitten! Je wilt voorkomen dat de zwembroek lichaamsdelen afknelt, dat deze voortdurend omhoog kruipt op je bovenbeen, enzovoorts. Daarbij is het prettig wanneer de stijl van een zwembroek past bij de stijl van de rest van je kleding. Veel mensen combineren hun wijde zwembroek immers met een los shirtje, wanneer zij na het zwemmen nog even een terrasje pakken of de boodschappen doen. In dit artikel vertellen we je meer over het uitzoeken van een nieuwe zwembroek. Welk model past het beste bij je figuur?

Verschillende soorten zwembroeken voor mannen

Mannen hebben de keuze uit een breed scala aan zwembroeken. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen strakke en wijde zwembroeken. De wijde zwembroeken hebben vaak pijpjes die tot de helft van je bovenbenen of tot je knieën komen. Met name de modellen met pijpjes tot de helft van je bovenbenen winnen de afgelopen jaren aan populariteit.

Datzelfde geldt voor strakke zwembroeken. Ook dit type zwembroek wordt in twee varianten aangeboden: met en zonder pijpjes. Waar men het tot voor kort niet altijd even prettig vond om met een strakke zwembroek te zwemmen, is dat tegenwoordig anders. Steeds meer mannen kiezen voor dit model!

Een zwembroek die bij je lichaam past

Wanneer je een nieuwe zwembroek koopt zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Je zwembroek moet goed aansluiten op je postuur! Wanneer je een atletische lichaamsbouw hebt kan een strakke zwembroek het overwegen waard zijn. Dit type zwembroek toont zoveel mogelijk van je spieren. Daarbij toont het aan dat je vol zelfvertrouwen bent over je postuur. Kies tussen een strakke zwembroek met of zonder pijpen.

Zwembroek bij een klein buikje

Heb je een minder atletisch lichaam, dan is een wijde zwembroek vaak de beste keuze. Het voorkomt een accentuering van een klein buikje. Daarbij gaan de wijde pijpen het afknellen van je bovenbenen tegen. Wel zo prettig! Kies tussen een wijde zwembroek met korte of lange pijpen.

Veel of weinig kleur in je zwembroek

Naast het type zwembroek is ook de stijl hiervan belangrijk. Kies je voor een model met veel kleur, of ga je voor een wat soberdere variant? Waar zwembroeken voorheen vaak opvallende prints hadden, neemt de populariteit van dat type zwembroek af. Simpele modellen met een beperkt aantal kleuren worden daarentegen steeds populairder. Neem bijvoorbeeld een volledig blauwe of groene zwembroek. Ook modellen met een roze- en paarse kleur worden vaker gedragen. Felle kleuren slijten minder snel dan kleuren als zwart of grijs.

Zwembroeken met patronen

Soms kan een patroontje op de zwembroek een interessante overweging zijn. Ben je niet zo lang? In dat geval kan een zwembroek met verticale strepen je langer maken. Althans, voor het oog! Modellen met horizontale strepen zijn voor kleinere mannen minder geschikt. Het accentueert eerder een klein buikje, dan het je langer laat ogen. Naast zwembroeken met streepjes zijn ook modellen met ruiten, een paar palmbomen en bijvoorbeeld stippen populair.